maandag 30 november 2009

mijn kikkerprins ;)


Ik heb bij deze kaart een whipper snapper stempelafdruk gebruikt. Ik vind ze altijd zo grappig. Ik heb nog een aantal anderen maar die komen binnenkort nog. Ik heb zelf nog geen cuttlebug maar heb wel een aantal leuke cuttlebug kaartjes op de kop getikt. Geeft je kaart soms even wat extra's.

roze retro



Toch nog even tijd gehad voor een kaartje vandaag. Had allerlei spulletjes van de verzameljaarbeurs liggen. Zoals oude knopen en kant. Als je goed zoekt vind je echt aparte dingen daar. Heb 2 soorten knopen in de kaart verwerkt. En roze kant. Prima flowers en een zelf geprint vintage kaartje. Papier is ook van internet. Plakparels van de kreadoe.

zondag 29 november 2009

Uit de oude doos

Deze week ben ik jammer genoeg een beetje grieperig geweest dus geen fut gehad om kaarten te maken. Ik heb er gisteren eentje gemaakt. Ik zag een zelfde soort op een andere blog. Ik weet niet meer bij wie, maar ik vond het zo'n leuk idee om een soort bloemenvaas op een kaart te plakken dat ik het idee even gepikt heb. Ik hoop dat degene het niet erg vind, maar zie het als compliment. :) 




Ik vond tussen mijn foto's ook nog een paar kaarten die ik eerder gemaakt heb en ik vond het ook wel leuk om deze te plaatsen. Mijn moeder maakt al een hele tijd kaarten en mandala's en zij heeft mij besmet met het kaartenmaken virus. Ik had al snel door dat scrapkaarten mijn voorkeur hadden. Maar ik had toen nog niet zo veel materiaal en gereedschap en dan is het best lastig om een beetje variatie in je kaarten te brengen. Vroeger gingen ik en mijn ma altijd shoppen voor kleding maar tegenwoordig zijn we merendeel op zoek naar frutsels en hobbyspullen. Wel heel gezellig!

Ik heb deze week ook een eyelet tool besteld en kan niet wachten om deze uit te proberen. Ook nog wat nieuwe ponsen en scrappapier besteld. Heb de spulletjes helaas nog niet binnen.



Dit is mijn allereerste vintagekaart.


donderdag 19 november 2009

Paarse bui!

Had vandaag zin in een paarse kaart! randje van stempeltje heb ik met borduurgaren omlijst met kraaltjes. Plaklint en divers scrappapier en pons daisy's met paarse steentjes. Zal het laatste kaartje zijn van deze week, want ik heb weer een druk weekend voor de boeg! We staan 2 dagen op de verzameljaarbeurs in utrecht. Wie weet kom ik nog leuke spulletjes tegen om in kaarten te verwerken. Je vind er namelijk van alles.

woensdag 18 november 2009

Nieuwe kaarten

Vandaag heb ik een vintage kaart gemaakt. Het blijft toch 1 van mijn favoriete stijlen, op stempelkaarten na dan. Ik heb een bordeaux rode kaart gebruikt met daarop goud karton, geponst met een billenpons. Daarop glitterpapier en bobbeltjesbehang. ook geponst met billetjes ;). Daarop zwart karton gestempeld met wit, rood en goud.  Het plaatje is van Victorian Sweethearts. Goud lint en een 3D sticker van de action. Bloemetjes van de Ek retro pons.   


Ook heb ik een kerstkaart gemaakt met een snoesje 3D. Witte kaart, rode kaart erop, zilverpapier, bobbeltjesbehang. primaflowers en roosjes. Bloemetjes en sterretjes geponst en daarop met zilveren stickertjes merry christmas geplakt op lint. en takjes van de Martha steward pons.


dinsdag 17 november 2009

Scrapkaarten november 2009


16-11-2009 Gisteren ben ik naar de kreadoe in Utrecht geweest! Weer een hoop ideetjes opgedaan en ook heel veel gekocht. Vanavond ben ik er goed voor gaan zitten om alle ponzen, stempels e.d. uit te proberen. Ook heb ik Versamark inkt gekocht en zilveren embossingpoeder met een heatingtool. Het geeft een leuk effect maar moet het nog even onder de knie krijgen. Ik heb het e.e.a. in de volgende kaart verwerkt. Ik heb ook de EK retro bloemenpons medium en large en starbust pons van mcgill gebruikt. de groetjes stempel is met de embossingpoeder gemaakt. De circel heb ik in de rondte geponst en er zit ook een klein geembossed bloemetje in verwerkt. Op de bloemen heb ik verzilverden kralenkapjes gebruikt. Een stempelje van Magnolia en een zilveren vlinderhangertje.

3-11-2009 Het is vrijdag de 13e, dus veilig binnenblijven ;).

Ik heb vanavond 2 kaarten gemaakt. Morgen heb ik geen tijd want de echte Sinterklaas komt morgen naar mijn woonplaats Schiedam, en dat wil ik toch even meemaken. Het zal wel ontzettend druk worden.

1e kaart. Ik heb een magnolia stempel gebruikt. Met een miniponsje wat sterretjes uitgeponst. Witte sneeuwvlok gekocht bij de wibra tevens een streng zilveren sneeuwvlokjes die je los als charm kan gebruiken.De stempel is van Marianne design (eline's vintage). Het was de bedoeling dat het net lijkt of de stempel op een tak van de sneeuwklok zit maar op de foto komt het niet echt over. Ach als beginnende scrapper moet je eerst even van alles uitproberen toch.


2e kaart tevens magnolia stempel gebruikt en glitterblok scrappapier van de action. Ingekleurd met coloursoft potloden. stempel is van Marianne design (eline's vintage). De bloemensteentjes gisteren gekocht bij prijstopper. Moet zeggen dat geel en oranje nou niet mijn favoriete kleuren zijn, maar ik vind dat hij toch erg leuk is geworden. maar met een magnolia stempel is een kaart al snel schattig.




11-11-2009 Na wat spiekwerk op het internet voor inspiratie heb ik deze kaart gemaakt. Ik heb hiervoor een magnolia stempelafdruk gebruikt. Ingekleurd met Derwent coloursoft potloden en spica transparante glitterpen. Al is dat op de foto niet echt zichtbaar. Rondjes met de hand uitgesneden en als achtergrond van de 2e circel heb ik een stukje behang gebruikt. De achtergrondkaart is roze. Waar ik het achtergrond scrappapier vandaan heb weet ik niet meer, kan action of wibra zijn. Ben altijd op zoek naar voordelige scrapmaterialen zo blijft de hobby ook leuk om te doen. De krullen zijn simpel gemaakt door middel van strookjes draaien om je prikpen. Joepie stempel is van Marianne design (eline's vintage). Met een zwart fineliner wat streepjes aangebracht, diverse versieringen erop en klaar is kaart. As zondag ga ik een bezoek brengen aan de creadoe in de Jaarbeurs. Heb al een hele lijst klaar met wat ik allemaal nog graag wil aanschaffen. ;)




11-11-2009 Vandaag ben ik weer in de weer geweest op zoek naar leuke achtergronden en diverse plaatjes op het internet. Hier is het resultaat! een vintage scrapkaart. Ik heb een bordeauxrode kaart gebruikt. Het plaatje is van Victorian Sweethearts , de vintage achtergronden zijn geprint vanaf het internet en daarbij het ik primaflowers, Roosjes van xenos, kant e.d. gebruikt. De randjes van het achtergrondvelletje heb ik naar binnen gekruld.